+358504431072 info@disakamula.com

Graafisen suunnittelun koulutus prekaareille 21.8. klo 17-20

Graafisen suunnittelun koulutus prekaareille 21.8. klo 17-20

Graafisen suunnittelun koulutus prekaareille @ Kohtaamisten Tila

 

KE 21.8.2019 klo 17 – 20 @ Kohtaamisten Tila, Sammonkatu 8-10, LH7, 2.krs.

// Sisältää kahvi-/teetauon

 

Tervetuloa open source -graafisen suunnittelun koulutukseen, jossa harjoitellaan ilmaisen Gimp-ohjelmiston käyttöä! Aiempaa kokemusta graafisesta suunnittelusta tai Gimpistä ei tarvita. Gimp on mainio ohjelma kuvankäsittelyyn ja kevyempään taittotyöhön esimerkiksi järjestöille ja pienille organisaatioille. Se on rasteripohjainen kuvankäsittelyohjelma, jossa on hyvin monipuoliset työkalut kuvien editointiin – ottaen huomioon, että kyseessä on ilmaisohjelmisto. Ohjelman voi ladata jo ennakkoon täältä (toimii useimmilla käyttöjärjestelmillä): https://www.gimp.org/

 

Monista online-pohjaisista sovelluksista poiketen Gimpissä ei ole minkäänlaisia maksumuureja, jotka estäisivät sen edistyneempää käyttöä. Summaten Gimp on hieman vaikeampi aloittaa ja ottaa haltuun kuin online-editorit, kuten Canva, mutta sillä pääsee huomattavasti paremmin sisään “oikeaan” kuvankäsittelyyn ja se mahdollistaa näin oman tyylin tai taiteellisuuden ilmaisun. Gimpillä pääseekin toteuttamaan (taide)graafista kunnianhimoaan hyvin pitkälle ja tästä seuraava askel onkin jo Adoben ohjelmistojen haltuunotto ja ammattitason meininki.

 

Aloitamme koulutuksen läpikäymällä ilmaisia graafisen suunnittelun resursseja sekä tutustumalla design-ratkaisuihin, joilla Gimpistä saa eniten irti.

 

Päivän aikana teemme julistesuunnittelu-harjoituksen, kaksipuoleisen flyerin ja/tai materiaalia digitaalisille alustoille. Jos aikaa jää, niin voimme käyttää sitä luovasti johonkin ylimääräiseen tehtävään tai harjoitella oma-aloitteisesti! Olen tietenkin opastamassa ja käytettävissä koko päivän ajan.

 

Tavoitteena on, että yhä useampi taiteen, järjestöjen, politiikan ja kaikenlaisen tapahtumisen kentillä toimiva aktiivi saisi graafisen suunnittelun perustekniikat & työkalut haltuun ja asiohin ryhtyminen tai aikaansaaminen ei olisi ainakaan mainosmateriaaleista kiinni!

 

Osallistumismaksu koulutukseen on oman varallisuuden mukaan 15 – 55 €.

Koulutuksen minimiosallistujamäärä on 15. Sitovat ilmoittautumiset mailiin eetu.j.haverinen@gmail.com, kiitoksia! Nähdään elokuussa!

 

Huom! Jos open source -graafinen suunnittelu lähtee inspiroimaan/kipinöimään, voin järjestää ainakin 2 – 3 jatkokoulutuskertaa Gimpin tiimoilta. Katsotaan tätä sitten paikan päällä!

 

/————————————————–/

 

Kouluttajana toimii Eetu Haverinen, joka on visuaalisen suunnittelun, viestintä- ja media-alojen sekatyömies. Tällä hetkellä hän häärää eniten Tampereen ja Helsingin suunnilla viestintätoimisto Kumu Communicationsissa ja videotuotantoyhtiö Kreatos Filmsissä sekä tekee freelance-keikkoja valokuvauksesta koulutuksiin. Haverinen on oman substanssiosaamisen kautta erikoistunut ilmasto- ja ihmisoikeuskysymyksiin. Myös edellämainittujen firmojen asiakasprofiili pyörii pitkälti maailmanparannushommien ympärillä. Vapaa-ajalla Haverinen seikkailee mm. taideprinttien, videoprojisointien ja musiikin välimaastossa ja löytyy milloin Karjalan metsistä, milloin Saarenmaan tuulisilta särkiltä.

 

https://vignettedaydreams.com/

https://www.instagram.com/haveriseneetu/

https://kumucommunications.fi/

https://www.kreatosfilms.com/

 

Taidot

Lähetetty

9.7.2019

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Taidot

Lähetetty

9.7.2019